Sirijska vojska oslobodila taoce

Sirijska je vojska oslobodila grupu od 19 žena i djece koje je u srpanjskom napadu na grad Sweidu i okolna sela otela Islamska država, prenijela je sirijska državna televizija u četvrtak.
Džihadistička skupina, koja je prošle godine izgubila većinu teritorija u Siriji, otela je tridesetak ljudi kada je iz pustinjske enklave izvan grada napala Sweidu i okolicu, prilikom čega su ubili preko 200 ljudi.

Taoci su oslobođeni u području sjeveroistočno od pustinjskog grada Palmire, nakon borbe sirijske vojske s militantima Islamske države. Sirijska je državna televizija rekla kako je riječ o “preciznoj operaciji”.

Šest je drugih taoca iz iste skupine oslobođeno u listopadu. Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) sa sjedištem u Velikoj Britaniji je naveo u kolovozu kako je dio taoca dekapitiran. Sedam godina od početka građanskog rata, predsjednik Bašar al Asad, uz podršku Rusije i Irana, kontrolira više od pola sirijskog teritorija. Islamska država još uvijek kontrolira malo područje na krajnjem istoku Sirije i djelić pustinje na jugu.

You may also like