Sindikati Agrokora zadovoljni Lex Agrokorom

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se s čelnicima Sindikata trgovine Hrvatske, Sindikata PPDIV-a te s predstavnicima sindikata koji djeluju u tvrtkama unutar Agrokora.

Sindikati su zadovoljni donošenjem tzv. lex Agrokor, a Vladi daju punu potporu u provedbi Zakona, priopćeno je iz Ministarstva. Na sastanku se raspravljalo o tijeku procesa izvanredne uprave, a predstavnici sindikata upoznali su potpredsjednicu Dalić s problemima s kojima se susreću. Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel kazao je da je razgovor protekao u pozitivnom duhu, te da je ministrica Dalić iznijela namjere Vlade da u vremenu privremene uprave tvrtka opstane na tržištu i u pogledu zadržavanja radnih mjesta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pazinu je, odgovarajući na pitanje novinara, potvrdio kako će izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak posjetiti Srbiju. Rekao je kako vjeruje da će posjet izvanrednog povjerenika Agrokora Srbiji biti koristan kako bi ocijenio poslovanje kompanije.

Izvanredni povjerenik ima svoje zadaće, on brine o svim kompanijama koje su u sustavu koncerna Agrokor. Dobro je da vidi kakva je situacija s onim kompanijama koje djeluju na području Srbije koje, koliko je meni poznato, funkcioniraju i posluju dobro, kazao je premijer.

Na pitanje znači li to da su u Srbiji dobavljači i njihov tretman u boljem položaju nego u Hrvatskoj, ponovio je da je Vlada od 10. travnja učinila ono što je bitno, kompanija je dobila svježu likvidnost, generira nove prihode, isplaćuju se plaće, a novodostavljena roba u sustavu kompanije se plaća. Kompanija radi dalje, a za restrukturiranje treba vremena od godinu dana, rekao je Plenković.

You may also like