Siemens zaustavlja proizvodnju plinskih turbina

Njemački inženjerski div Siemens objavio je u ponedjeljak da će zbog slabe potražnje za opremom za elektrane privremeno zatvoriti pogone u tom dijelu poslovanja.
Iz Siemensa poručuju da će svi će pogoni odjela Power & Gas (P&G) biti privremeno zatvoreni nakon praznika Tijelova krajem svibnja, ovisno o regulativi u pojedinim zemljama.

“Zatvaranje pogona sastavni je dio opsežnog paketa mjera koji uključuje i troškove putovanja, sponzorstva, sudjelovanje na sajmovima i ulaganja”, stoji u priopćenju njemačke kompanije, objavljenom u ponedjeljak.

U Siemensu ne navode koliko će dugo pogoni biti zatvoreni.

Potražnja za velikim plinskim turbinama slabi zbog prijelaza na obnovljive izvore energije, što nepovoljno utječe na Siemensove poslovne rezultate i sili grupu na restrukturiranje pogođenog dijela poslovanja.

U prvom je fiskalnom tromjesečju koje je završilo u prosincu dobit odjela Power & Gas gotovo prepolovljena a profitna je marža potonula s 12 na 7,6 posto, kliznuvši znatno ispod zacrtanog raspona od 11 do 15 posto.

U studenom prošle godine grupa je najavila ukidanje 6.900 radnih mjesta u odjelu P&G koji je nekada bilježio odlične rezultate zahvaljujući opskrbi elektrana turbinama za proizvodnju električne struje. Ako se izuzmu usluge održavanja, P&G je zapošljavao oko 30 tisuća radnika širom svijeeta, od čega njih 12 tisuća u Njemačkoj.

Grupa će objaviti poslovne rezultate u drugom fiskalnom tromjesečju u srijedu.

You may also like

0 comments