Home Energetika Shell pojačava prisutnost u Sloveniji

Shell pojačava prisutnost u Sloveniji

by Energypress.net

Novih 14 postaja

Shell Adria jača prisutnost svog brenda i ponude u Sloveniji nakon kupnje benzinskih postaja od mađarskog Mola. Kako su najavili, u posljednjim mjesecima 2023. i prvim danima siječnja 2024. otvorili su 14 benzinskih postaja i izgradili potpuno novi centar mobilnosti u Žalcu.

Shell je prvu pumpu otvorio 11. listopada prošle godine u Rogaškoj Slatini, posljednju jučer u Prestranku u Notranjskoj, a svih 38 pumpi koje je Shell kupio od Mola u sklopu preuzimanja OMV-a planira se otvoriti do proljeća 2024. godine. U Shellu predviđaju da će im najviše benzinskih crpki biti u Celju i Mariboru te okolici te u Primorskoj i Pomurju. „Shell planira većinu njih postupno pretvoriti u moderne centre mobilnosti u narednim godinama.

Novi centar mobilnosti već se nalazi u Žalcu i nije dio spomenutog ugovora s Molom jer se radi o potpuno novoj investiciji. Centar se nalazi uz štajersku autocestu, na povoljnoj lokaciji, neposredno uz izlaz za Žalec, a namijenjen je vozačima osobnih i teretnih vozila“, pojašnjavaju iz Shella.

Ova multinacionalna tvrtka prisutna je na slovenskom tržištu gotovo 30 godina, ali je do ove godine uglavnom posjedovala pumpe bez osoblja i za kamione. Najveća od njih nalazi se u Framu kod Maribora i smatra se drugom najvećom pumpom te vrste u Europi. Ova pumpa je do sada bila i jedina Shell pumpa u Sloveniji na kojoj su vozači osobnih vozila mogli točiti gorivo. Sada se to mijenja jer je prošle godine tvrtka kupila dodatnih 38 prodajnih mjesta od Mola koji je zbog prevelike koncentracije morao prodati dio mreže.

Related Posts