Selafije intenzivno vrbuju po Njemačkoj

Pripadnici radikalne konzervativne islamske struje, selafije, pojačano vrbuju maloljetne izbjeglice u Njemačkoj, upozorava u ponedjeljak ured za zaštitu ustavnog poretka Njemačke. Prema priopćenju Ureda za zaštitu ustavnog poretka za saveznu pokrajinu Sjeverna Rajna-Vestfalija, pripadnici ekstremne organizacije “Medicina sa srcem”, iza koje stoji konzervativni pokret selafija, pozivali su u izbjegličkim smještajima maloljetne izbjeglice bez pratnje odraslih na slobodne aktivnosti poput izleta.

Kako je priopćio šef Ureda za zaštitu ustavnog poretka za Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, Burkhard Freier, iza organizacije “Medicina sa srcem” stoje pripadnici selafijske scene iz Bonna, koja se smatra izuzetno snažnom. “Na taj način se izbjeglice odvlači u ekstremne vode, što je velika opasnost za integraciju ovih mladih ljudi koji ne sluteći upadaju u ruke ekstremista”, pojasnio je Freier. Glasnogovornik jedne humanitarne organizacije,koja je zadužena za izbjeglički centar u Koelnu gdje su djelovali selafije, objasnio je kako isprva nije bila jasna veza između organizacije “Medicina sa srcem” i ekstremnih islamista,nego se to iskristaliziralo tek nakon ednog izleta.

Selafijska scena u Bonnu jedna je od najjačih u Europi a iz ovih krugova su potekli i neki od onih koji su u međuvremenu u Njemačkoj optuženi zbog terorizma. Središte selafijske scene u Bonnu je, prema mišljenju vlasti, tzv. “Akademija kralja Fahda”, koju je izgradila i financira Saudijska Arabija.

You may also like