Home Politika Seksualna napastovanja u Frankfurtu izmišljena

Seksualna napastovanja u Frankfurtu izmišljena

by Marijan Opacak

 Policija u Frankfuru na Majni pokrenula je u utorak istragu protiv jednog vlasnika kafića i jedne od njegovih gošći zbog lažne prijave kaznenog djela tj. izmišljanja priče o masovnom seksualnom napastovanju gošći, koje su navodno u novogodišnjoj noći zlostavljale osobe arapskog porijekla, što su prenijeli i neki mediji.

“Ispitivanje gostiju, djelatnika i svjedoka dovelo je do jakih dvojbi glede vjerodostojnosti izjava osobe koja je navodno bila žrtva napastovanja”, potvrdila je frankfurtska policija napise dnevnika Frankfurter Rundschau.

“U novogodišnjoj noći nije bilo nikakvih masovnih seksualnih napastovanja koje je su navodno počinile izbjeglice. Ove tvrdnje su u potpunosti izmišljene”, priopćila je policija.

Kako prenosi dnevnik Frankfurter Neue Presse, ustanovilo se da glavna svjedokinja navodnih napada, Irina A. , koja je za dnevnik Bild od 6. siječnja ove godine izjavila da je bila seksualno zlostavljana od skupine “arapskih muškaraca”, u novogodišnjoj noći uopće nije boravila u Frankfurtu, nego u Beogradu.

“Bild” je svoj tekst o napadima u Frankfurtu naslovio sa “Seksualna rulja divljala po Fressgass” (ulica u središtu Frankfurta s brojnim kafićima i klubovima). Bild je pisao da se radi o “900 pijanih izbjeglica iz okolice Frankfurta”.

Protiv vlasnika nekoliko kafića u kojima je navodno došlo do izgreda i koji je, prema vlastitim navodima, tom prilikom bio ozlijeđen, podnesena je kaznena prijava.

Neki mediji su navodne događaje u novogodišnjoj noći u Frankfurtu već uspoređivali s događajima od prije godinu dana kada je na željezničkom kolodvoru u Koelnu došlo do masovnog zlostavljanja i pljački prolaznica pri čemu se kod većine počinitelja radilo o izbjeglicama.

Navodna seksualna napastovanja u Frankfurtu postala su u međuvremenu tema na društvenim mrežama, a snage koje se protive izbjegličkoj politici Angele Merkel iskoristili su ovaj događaj kao “još jedan dokaz” neispravnosti ove politike.

(Agencije)

Related Posts