Šeks: Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a, podržat ću Plenkovića

Odmah nakon ostavke Tomislava Karamarka, veteran HDZ-a dao je intervju za Jutarnji list. Iako je bio u lošim odnosima s njime žao mu je što nije dostojanstveno napustio stranku te ustvrdio kako će se osobno založiti da prema njemu na bude nikakve odmazde.

Napomenuo je kako je ova kriza kraj katarze HDZ-a, te da će stranka iznjedriti političare novog kova koji zraće vjerodostojnošću, ne postoji raskorak između njegovih riječi i njegovih djela, a okrenuti su rješavanju gorućih problema. Također, smatra kako bi bilo dobro da Andrej Plenković bude izabran zato što on ne podilazi nikome.

Karamarko je od početka promovirao načelo prema kojemu tko nije s njime taj je protiv njega. Brojne je misleće ljude potjerao ili marginalizirao te je, prema Šeksu, deintelektualizirao vodstvo stranke. Ne vidi budućnosti Tomislava Karamarka u političkom životu Hrvatske. Njega treba valorizirati i njegovim pozitivnim stranama, a to je veliki broj dobijenih izbora. No, veliki je minus što realno nije priznao da preslagivanje ne može uspjeti.

Navodi kako su ga ovi događaji nagnali da se vrati u stranačku i aktivnu politiku, ali nije htio otkriti u kojem obliku. Zaključio je kako neće biti kandidat za predsjednika stranke.

You may also like