SEAN SPICER PODNIO OSTAVKU

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer dao je ostavku, nezadovoljan što je predsjednik Donald Trump za novog direktora komunikacija Bijele kuće imenovao Anthonya Scaramuccia, prenose u petak američki mediji.

Financijaš s Wall Streeta Anthony Scaramucci izabran je na dužnost koju je Spicer djelomično obavljao. Mjesto direktora za komunikacije bilo je prazno od ostavke Michaela Dubkea u svibnju, pa je Spicer otad obavljao tu i dužnost glasnogovornika.

Njegovi brifinzi za novinare bili su hit u medijima, no već ih nekoliko tjedana nije održavao. Do promjena u komunikacijskom timu dolazi u vrijeme kada se Bijela kuća suočava s istragama o navodnoj umješanosti Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore.

The New York Times piše da se Spicer “oštro” usprotivio imenovanju Scaramuccia, vjerujući da se radi o “golemoj pogrešci”. Scaramucci, trenutno zaposlen u banci Export-Import, dužnost bi trebao preuzeti u kolovozu. Bankaru koji je prikupljao novac za Republikansku stranku, ranije je bilo ponuđeno veleposlaničko mjesto u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj u Parizu.

You may also like