SDP zaopčeo s pripremama za euroizbore

Nakon jednosatne sjednice Predsjedništva SDP-a s predsjednicima županijskih organizacija politički tajnik SDP-a Davorko Vidović najavio je u utorak da SDP počinje s pripremama za izbore za Europski parlament koji će se održati u svibnju iduće godine.
„Do 26. listopada traju konzultacije za kandidate na listi, obavljene su pripreme za početak rada izbornog stožera Kampe, za izradu izbornog programa“, izvijestio je Vidović. Dodao je da su razgovarali o prezentaciji ključnih SDP-ovih 18 politika i ciljeva za hrvatsko društvo i državu, koje će predstaviti u idućih mjesec i pol dana, s naglaskom na one za rast plaća i mirovina.

Vidović je kazao kako još nisu definirali koji im je cilj na Europskim izborima. Dodao je da su sve županijske organizacije dobile analitičku podlogu koja pokazuje koliko je stranka dobivala na tim izborima u prethodna dva izborna ciklusa i ta bi podrška trebala biti polazna točka za predstojeće izbore.

To će biti temelj na kojemu ćemo se dogovoriti koliko više, manje ili jednako u odnosu na taj broj, trebamo osigurati, kazao je Vidović, ocijenivši da će SDP financijski moći izdržati te izbore i za njih neće dizati kredit. SDP je u aktualnom mandatu Europskog parlamenta ima dvoje zastupnika, Biljanu Borzan i Tonina Piculu.

Predsjedništvo SDP-a 4. listopada poslalo je dopis svim predsjednicima županijskih organizacija i Gradskog odbora Grada Zagreba kojim ih poziva da sazovu sjednice županijskih odbora i da do 26. listopada predlože potencijalne kandidate za zastupnike u Europskom parlamentu. Prema Statutu, kandidate za zastupnike u Europskom parlamentu utvrđuje Glavni odbor na prijedlog predsjednika stranke.

Predsjednik izbornog stožera za europarlamentarne izbore je potpredsjednik stranke Rajko Ostojić, a u SDP-u su najavili da će na te izbore izaći samostalno Predsjednik Davor Bernardić prošli tjedan je kazao da neće biti kandidat na listi za europske izbore.

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, uoči sutrašnjeg utvrđivanja mirovinske reforme na Vladi, najavio je u utorak da SDP neće podržati mirovinsku reformu jer po njoj sadašnji umirovljenici neće dobiti ni lipe.

You may also like

0 comments