SDP je prevario građane

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak da je SDP-ova koalicija prevarila građane koje sada pokušava kupiti u zadnji čas ishitrenim zakonima i podjelom vaučera za struju, a umjesto da im omogući dostojan život “Hrvatska raste samo u problemima”.

“Nažalost, to je samo finale četverogodišnje politike neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljednosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske države”, rekao je Karamarko u Zaprešiću na predstavljanju izbornog programa HDZ-a i Domoljubne koalicija “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska” u prepunoj dvorani ŠRC Inter Zaprešić .  Naglasio je da aktualna vladajuća koalicija – osim što u posljednje četiri godine nije ništa učinila – sada galami, optužuje i vrijeđa.

Pri tome, kazao je, ne napadaju samo HDZ i njegovi Domoljubnu koaliciju, već i predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, koja je bila u Mađarskoj i strpljivim i otvorenim razgovorom uspjela je sanirati štete koju su “Milanović, Ostojić i društvo napravili proteklih dana, posvadivši nas sa svim susjedima”. Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako se s njima slaže jedino u tome da ‘nema povratka na staro’, poručivši da više nema i neće biti povratka na politiku SDP-a i njegove koalicije “uništavanja i ponižavanja Hrvatske”. Toj razarajućoj politici, naglasio je Karamarko, HDZ-ova Domoljubna koalicija će uz glas većine hrvatskog naroda stati na kraj na izborima 8. studenoga. “Hrvatska će 9. studenoga dobiti snažnu saborsku većinu, koja će formirati odgovornu Vladu, Vladu koja neće glavinjati, nego će upravljati zemljom i ostvariti viziju njezina uspješnog razvoja”, kazao je.

Predsjednik HDZ-a rekao je da je za mandata Milanovićeve Vlade pao standard hrvatskih građana, povećao se javni dug, deficitu, egzodus mladih obrazovanih Hrvata u razvijene zemlje Europske unije, a govorio je i o lošoj demografskoj slici Hrvatske, izbjegličkoj krizi, gašenju obrta i tvrtaka, zatvaranju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, problemima umirovljenika i blokiranih građana. Naglasio je da je HDZ svoj program “5+ Hrvatska” izrađivao dvije godine uz pomoć stručnjaka iz Slovačke i Njemačke te ga nije, kao SDP, “sklepao u dva dana”.  “Odlazeći premijer Milanović i odlazeći ministri tome se rugaju. Neka se rugaju. Mi se nismo stidjeli zatražiti savjet jer nije sramota pitati onoga koji zna i tražiti savjet – sramota je ne željeti znati i ostati u neznanju. Sramota je podcjenjivati hrvatski narod i prodavati mu rog za svijeću tzv. programom, sklepanim u dva dana”, istaknuo je.

Na skupu su govorili i koordinator za I. izbornu jedinicu Željko Reiner, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, uime branitelja general Miljenko Filipović te zamjenica predsjednika Mladeži HDZ-a Ivana Župan.

You may also like