SDP daje 24 sata za smjenu Crnoje, Crnoja ne želi dati ostavku

U sjedištu SDP-a bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održavaju konferenciju za medije tema koje je, među ostalim, i niz afera u koje je umiješan ministar branitelja Mijo Crnoja.

Zoran Milanović: “Nadam se da je mostovcima jasno koga su dovelil na vlast. To će se ponavljati, takve afere. Crnoja mora biti smijenjen odmah i dajemo Oreškoviću 24 sata da ga smijeni ili pokrećemo postupak u Saboru za izglasavanje nepovjerenja.

Druga stvar zbog koje smo vas ovdje pozvali se tiče inisnuacija da je HDZ potkraden za 5 ili 6 mandata. Ovo je službeni dokument u kojem se dostavlja konačna lista rezultata za Sabor. Ne znam protiv koga je Hrvatim podnio kaznenu prijavu možda protiv sebe samog, pa bismo voljeli da se očituje o tome. Ovo su konačni rezultati. Nitko nije imao prigovora na dan izbora. Na parlamentarnim izborima se ne može potkradati eventualno u malim sredinama u zaleđu u Dalmacije gdje zbog kulturoloških razloga ludi nekad zatvore oči.

Treća stvar, jučer smo vidjeli jedan filofašistički marš na kojem je bilo nekoliko tisuća ljudi, to je ono što donosi HDZ. Protiv toga ćemo se boriti i to neće proći u Zagrebu. Ta gomila je predvođena dvojicom od kojih je jedan potpredsjednik Sabora, prenosi N1.

Dogodilo se da upadnu jednoj građanki i uglednoj novinarki koja radi svoj posao i da joj prijete i poklanjaju četničke kokarde i da na to sve vlast šuti, na čelu s Oreškovićem. On na to mora reagirati. Taj koji je potpredsjednik Sabora i koji je jedan obični ulični huškač mora biti smijenjen, ali to je još jedna d sramota koja pokazuje kakva se desnica okupila. Gospodo, nemojte nas izazivati, nemojte da vam građani pokažu šta misle o vama”

Govoreći o ptužbama da je zloupotrebljavao tajne službe, Milanović kaže: “Ja dok ne čujem konkretne riječi gospođe Kitarović, jer ona je jedina uz mene i Lozančića koja tajnu zna… i s tim će otići u grob. Samo troje ljudi o tome zna. Načelno, ako se družiš s polusvijetom i ako ti oni financiraju kampanju onda ti ne može ni CIA pomoći. Onda ti nema pomoći. Što se tiče Lozančića neka ga smijene, imaju pravo”

U Saboru je na početku ovotjednog zasjedanja određena 15-minutna stanka na zahtjev Kluba SDP-a, koji se želi očitovati o slučaju ministra branitelja Mije Crnoje, nakon medijskih navoda da je Crnoja prijavljen na lažnoj adresi u Samoboru te da je u više navrata prijavljivan za fizičko nasilje.

Stanku je u ime Kluba SDP-a zatražila Dragica Zgrebec, a zahtjevu su se priključili i klubovi HNS-a, Hrvatskih laburista i HDZ-a, čiji je zastupnik Ivan Šuker oporbi spočitnuo da su se u proteklom sazivu, dok su bili na vlasti, protivili korištenju saborske govornice za slanje političkih poruka, a da sada, na prvoj sjednici novog saziva koriste tu mogućnost. “Vidi se da se običaji mijenjaju, oni koje je protekle četiri godine živcirala stanka i koji su je proglašavali konferencijom za novinare, sada na prvoj sjednici traže stanku. To je samo dokaz da se jedno govori dok si na vlasti, a drugo u oporbi”, kazao je Šuker.

Naša reporterka Ivana Franić, koja prati sjednicu Sabora, kazala je da se Crnoja jutros obratio novinarima te da i dalje ostaje pri svom stajalištu. Crnoja je kazao da ga o ovoj temi nije kontaktirao ni Tomislav Karamarko ni Tihomir Orešković te da o ovoj temi nije s njima razgovarao. ‘Nema ostavke osim ako to ne zatraži premijer’, kazao je.

Ponovio je da je u Samoboru prijavljen zbog proceduralnih razloga i dozvola za gradnju kuće. Kazao je da je podigao kredit i da 60 tisuća eura uredno isplaćuje, a da novac drži oročen na računu. Rekao je i da je to njegov novac i da može s njim raditi što ga je volja pa i ići na put oko svijeta, ali da ga čuva za kuću.

Dodao je kako je zemljište njegovo vlasništvo i da on s njim može raditi što ga je volja pa čak i prodati ako želi. U ime Kluba SDP-a nakon stanke zastupnicima se obratio Franko Vidović.”Ministru Crnoji nitko ne spori sudjelovanje u Domovinskom ratu. Sporni događaji su se dogodili poslije. U jednoj aferi imamo tri afere i mnogo neodgovorenih pitanje”, rekao je Vidović dodavši da prvi slučaj o kojem se govori vežemo tek uz 1999. godinu kada je, navodno, Crnoja fizički nasrnuo na vozača autobusa.

Naglasio je da je najvažniji slučaj dodjele zemljišta u Samoboru, a ministar je prijavljen u Zagrebu. “Ako su optužbe koje smo čitali ovih dana točne, otvara se niz pitanja. Tražit ćemo uskratu povjerenja ministru u ovom domu” rekao je Vidović. “Ministar se pokušava sakriti iza pravnih začkoljica i dokazati nedokazivo”, rekao je Vidović i prigovorio ministru zbog najave objave registra izdajnika. “Onaj tko ne poštuje zakone, ne može obnašati dužnost državnog dužnosnika” zaključuje Vidović

You may also like

0 comments