SDP će održati izbore u rujnu

Komadina
O aktualnoj političkoj situaciji u SDP-u na konferenciji za medije govorio je v.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina.

U prvoj konferenciji za medije Zlatka Komadine otkako je imenovan v.d. predsjednikom SDP-a on je kazao kako će se izbori u SDP-u održati 26. rujna.”Izbori se raspisuju za 26.9. i počinju konzultacije za saborske radnje i konstituiranje Sabora”, kazao je Komadina.

Kaže kako on osobno smatra da ne treba mijenjati sustav glasovanja ‘jedan član jedan glas’ jer on zahtijeva i mijenjanje Statuta koje u ovom trenu nije potrebno. “Mislim da sada nije vrijeme mijenjati modele koje smo donijeli. Mislim da bi odstupanje od modela ‘jedan član jedan glas’ bio korak nazad. Svi članovi stranke biraju predsjednika i to je demokratski izbor. Naravno da on ima pluseve i minuse, ali njegovo mijenjanje zahtijevalo bi analizu”, kazao je Komadina i dodao:

“Mislim da je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u.”

Komentirao je i propali sastanak oporbe i premijera Plenkovića. “Kada netko zove na sastanak jednog po jednog za pretpostaviti je da sa svakim imate različitu temu. I ja sam se osobno čuo s premijerom jer je stav SDP-a da se razgovara, ali mi smo htjeli svi zajedno razgovarati. Ja sam mu predložio da razgovaramo svi zajedno, on je to odbio. Pojedinačni razgovori bili bi insinuacija i špekulacije što je bilo i o čemu je bilo. To nikome od nas ne treba, mislim ni gosp. Plenkoviću”, dodao je Komadina.

“Rekao mi je da bi htio na miru razgovarati o viđenju Hrvatske u novom vremenu. Ja sam mu spomenuo da bi to izazvalo špekulacije i da to nije pametno. Nitko nije došao i sad je to tako”, još je kazao.

You may also like

0 comments