Sastanak Mosta bez Drage Prgometa

Most je u 18 sati počeo novu sjednicu Nacionalnog vijeća nakon što je dvjema velikim koalicijama predložio osnivanje jedinstvene vlade sastavljene od Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste te Mosta. Sastanku kako javlja HRT nije prisustvovao Drago Prgomet.

Most smatra da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebno jedinstvo, izvijestio je čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare nakon prvih razgovora sa SDP-om i HDZ-om. O mandataru još nije bilo govora, a kada dođe do te faze dat će i Most svoj prijedlog, rekao je. Most je jutros održao sjednicu Nacionalnog vijeća, nakon čega su se sastali najprije s pregovaračkim timom SDP-a, a potom i HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu da ideja vlade nacionalnog jedinstva nije realna jer kako “sada uključiti one (SDP) koji četiri godine nisu ništa napravili i zapravo su gospodarski upropastili državu”.

SDP za sada nije službeno komentirao prijedlog, a neki mediji javljaju da je predsjednik starnke Zoran Milanović na razgovorima s Mostom pitao kako bi oni to proveli i navodno rekao da bi to bilo varanje SDP-ovih birača. Novinari ispred sjedišta Mosta čekaju završetak sjednice i izjave.

You may also like

0 comments