Sastala se regulatorna komisija FBiH

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) održala je danas redovitu sjednicu na kojoj su razmatrana i donesena rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva DF Gradnja d.o.o. Konjic i BEA d.o.o. Mekiš bb – Tešanj.

Tvrtki DF Gradnja dozvola je izdana na period važenja pet godina, a tvrtka BEA dobila dozvolu na period važenja 10 godina, priopćeno je iz FERK-a. Na današnjoj sjednici usvojen je i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Mini solarna elektrana SE VEDO 1, vlasništvo Elvedina Kantardžića iz Ilijaša, te je odlučeno da će se o nacrtu ove dozvole održati opća rasprava dostavljanjem pisanih komentara javnosti na adresu FERK-a i to do 24. travnja 2015. godine do 12 sati.

FERK je usvojio obavještenje o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije i to za podnositelje zahtjeva OPES d.o.o. Sarajevo. Postupajući u skladu s pravilima i propisima FERK je, također, donio i rješenje po žalbi kupca, navodi se u priopćenju. (Energetika.ba)