Home Europska unija Sarkozy: Migranti moraju živjeti kao Francuzi

Sarkozy: Migranti moraju živjeti kao Francuzi

by Agencije

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je u ponedjeljak da bi imigranti kojima je odobreno državljanstvo u Francuskoj “trebali živjeti poput Francuza”.

Govoreći na javnom skupu u sjevernom predgrađu Pariza Franconvilleu, bivši predsjednik koji se nada povratku na čelno mjesto u državi osudio je “ekstremni politički islam” čiji je cilj “provocirati Republiku”. “Bit ću predsjednik akcije, ne prihvaćam 238” žrtava napada u Francuskoj od siječnja 2015., dodao je, obećavši da će voditi “nemilosrdan rat” protiv islamskog terorizma. “Ne prihvaćam srednjevjekovno ponašanje koje zahtijeva da se muškarci kupaju u kupaćim gaćicama dok su žene ‘zaključane’ u burkinijima, dodao je.

Osuđujući “tiraniju manjine” Sarkozy je rekao da će, pobijedi li na izborima 2017., biti “predsjednik nacionalne zajednice, jer jedino bitno u Francuskoj je francuska zajednica”. “Želite li postati Francuzom, govorite francuski, živite poput Francuza. Nećemo se više zadovoljiti integracijom koja ne funkcionira, zahtijevat ćemo asimilaciju. Želim biti glas tihe većine”, rekao je Sarkozy dočekan aplauzom.

Šezdesetjednogodišnjem Sarkozyiju, koji je bio predsjednik 2007-2012, u zadnje vrijeme porasla je popularnost pošto je zauzeo tvrdi stav prema islamu i imigraciji nakon napada kamionom u Nici u srpnju u kojemu je ubijeno 86 ljudi.

Related Posts