Home Geopolitika Sankcije Iranu u potpunosti će prestati u proljeće

Sankcije Iranu u potpunosti će prestati u proljeće

by admin

Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond rekao je u ponedjeljak kako očekuje da bi se sankcije Iranu moglo početi ukidati već na proljeće iduće godine. U razgovoru za Reuters tijekom posjeta Teheranu u povodu otvaranja britanskog veleposlanstva u tom gradu, Hammond je rekao kako očekuje da bi Iran i SAD mogli usvojiti sporazum o iranskom nuklearnom programu sklopljen prošli mjesec do listopada.

Hammond je kazao da bi prije ukidanja sankcija trebalo izvršiti pripreme kako bi investicije mogle početi pristizati čim ih se ukine. “Mogli bismo reći da ćemo već idućeg proljeća vidjeti početak ukidanja sankcija”, rekao je. Kad je riječ o Siriji, Hammond je kazao da Velika Britanija i Iran imaju jako različita stajališta u pogledu budućnosti sirijskog predsjednika. “Ne slažemo se oko uloge jedne osobe, Bašara al Asada, u ovom procesu. No važno je da razgovaramo.” “Ako želimo postići političko rješenje, Iranci i Rusi moraju također sudjelovati u ovom procesu”, rekao je.

Dodao je da mu je iranski predsjednik Hasan Rohani, s kojim je razgovarao, izrazio snažnu želju za dijalogom te kazao da Iran želi okrenuti novu stranicu u odnosima s Velikom Britanijom i Zapadom.

Related Posts