Sandra Švaljek: Zagreb Indoors bio je neodrživ

Bivša zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek koju je Milan Bandić u srijedu okrivio za neuvrštavanje teniskog turnira Zagreb Indoors u proračun za 2015. godinu rekla je da je turnir bio financijski neodrživ te da su privatni organizatori tražili od grada sudjelovanje s visokim udjelom sredstava.

“Gradonačelnik je iznio samo dio istine. Drugi dio istine je da je i sam imao velikih problema s pronalaženjem financijskih sredstava za taj turnir. Organizatori turnira, privatni poduzetnici, sav su teret financiranja prebacivali na Grad. Ni gradonačelnik nije bio sklon izdvajati toliko novca za turnir koji nije generirao velika sredstva”, rekla je Sandra Švaljek za Hinu u rekaciji na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. “Turnir nije privlačio veliki broj domaćih, ni stranih posjetitelja. Prihod od ulaznica je bio vrlo nizak, a organizatori se nisu dovoljno trudili pronaći druge izvore financiranja. I u Uredu za obrazovanje, kulturu i sport postojala je nesklonost prema načinu na koji se turnir financira”, dodala je Švaljek argumentirajući odluku da Zagreb Indoors bude jedan od događaja koji nisu uvršteni u gradski proračun za ovu godinu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okrivio je svoju bivšu zamjenicu Sandru Švaljek za preseljenje zagrebačkog ATP turnira u Sofiju, jer “nije uvrstila sredstva za Zagreb Indoors u proračun za 2015. godinu”. “Zamjenica koju sam ovlastio da me mijenja šest mjeseci dok sam bio odsutan nije u proračun za 2015. uvrstila sredstva za Zagreb Indoors i nažalost Zagreb Indoors otišao u Sofiju”, izjavio je Milan Bandić u srijedu tijekom sudjelovanja na konferenciji za medije povodom prvog Sajma zimnice i izložbe autohtonih proizvoda.

Zagrebački gradonačelnik ni u jednom medijskom istupu vezanom za velike sportske događaje u Zagrebu nije propuštao naglasiti kako će se teniski turnir Zagreb Indoors, atletski miting “Hanžekovićev memorijal” i skijaške utrke za trofej “Snježna kraljica”, održavati dok god je on na čelu grada.  “Rekao sam, da, ali što sad mogu? Ne mogu pomoći, ne mogu retrogradno donositi proračun, kad ja nisam bio tu. Kamo sreće da samo to nije uvršteno u proračun. Ali, ostaje nam Snježna kraljica, ostaje nam Hanžekovićev memorijal, ostaje nam Zagrebački maraton u nedjelju. Nažalost, to nije više moguće promijeniti”, izjavio je Bandić odgovarajući na novinarsko pitanje te dodao da je Grad Zagreb u troškovima tog turnira sudjelovao negdje s 35 posto, a da su ostalo pokrivali sponzori.

You may also like