Sandra Švaljek sutra ističe kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dobiva sve ozbiljniju konkurenciju u vidu protukandidatkinja za čelno mjesto grada. Nakon što je HNS-ova Anka Mrak Taritaš najavila kandidaturu za gradonačelnicu, sutra će isto učiniti i Sandra Švaljek.

Švaljek je u lipnju 2013. izabrana za prvu zamjenicu gradonačelnika Milana Bandića, a kada je Bandić završio u Remetincu u studenom 2014. Švaljek je počela obnašati dužnost gradonačelnice sve do ožujka 2015. Nakon što je gradonačelnik Bandić dao punomoć drugoj zamjenici Vesni Kusin, Švaljek je dala ostavku.

Po izlasku iz zatvora Bandić je o Švaljek rekao da je 6 mjeseci radila korektno, da joj čestita te da je radila sukladno mogućnostima. No, da je mogla biti gradonačelnica, bila bi. Sandra Švaljek bivša je ravnateljica Ekonomskog instituta i savjetnica za gospodarstvo bivše premijerke Jadranke Kosor.

Podsjetimo, SDP-ov Gordan Maras je u Novom danu N1 televizije rekao kako bi se također “mogao” kandidirati, no još se ne zna tko će biti službeni kandidat najveće oporbene stranke iako se najviše spominje šef zagrebačkog ogranka stranke Davor Bernardić.

You may also like

0 comments