Sanders: Politička revolucija se mora nastaviti

Kandidat na demokratskim predizborima Bernie Sanders preporučio je svojim pristašama da nastave borbu za reformu Demokratske stranke, ne stajući formalno na stranu Hillary Clinton ali najavivši da joj želi pomoći da pobijedi Donalda Trumpa.

“Stvarna promjena nikad ne dolazi odozgo”, izjavio je on u govoru emitiranom na internetu. “Uvijek dolazi odozdo, kad milijuni osoba kažu da ne mogu više i angažiraju se. Zato se politička revolucija mora nastaviti”.

Senator iz Vermonta nije odustao niti tehnički “oslobodio” delegate osvojene na predizborima koji će mu ostati privrženi na glasovanju konvencije u Philadelphiji (25.-28. srpnja). No, Bernie Sanders pokazuje sve više da će podržati kampanju Hillary Clinton kako bi se “potuklo Donalda Trumpa” na predsjedničkim izborima u studenom. “Osobno namjeravam vrlo uskoro početi igrati svoju ulogu u tom procesu”, najavio je on.

Dvoje suparnika susrelo se u utorak u Washingtonu a susret je opisan kao vrlo srdačan s obje strane. “No, pobijediti Donalda Trumpa ne može biti naš jedini cilj. Moramo nastaviti napore na terenu kako bi stvorili Ameriku kakva može biti. I tu energiju moramo donijeti na demokratsku konvenciju 25. srpnja u Philadelphiji gdje ćemo imati više od 1900 delegata”, kazao je on.

You may also like