Sanader objasnio: Sa Karamarkom sam se samo pozdravio

Bivši premijer Ivo Sanader nije komentirao susret s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom kada je u petak prvi put nakon tri godine zatvora slobodan došao na suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

“Nismo pričali samo smo se pozdravili”, kazao je Sanader odgovarajući na novinarsko pitanje o čemu je razgovarao s Karamarkom kada su se, kao što su objavili nekim mediji, susreli dan nakon Sanaderova puštanja iz zatvora. Na ostala pitanja novinara koji su ga čekali ispred zgrade suda na Zrinjevcu nije odgovarao.

Od kada je prošle srijede pušten na slobodu Sanader nije želio razgovarati s novinarima niti davati izjave. Svoje je ‘nesporazume s pravnom državom’ komentirao jedino izlazeći iz remetinečkog zatvora riječima kako nije ogorčen činjenicom da je godinama bio u istražnom zatvoru, već samo nezadovoljan što se takvo što može dogoditi u Hrvatskoj.

Podsjećajući da je bio predsjednik Vlade koja je Hrvatsku uvela u EU i NATO Sanader je kazao kako je bio uvjeren da je Hrvatska ostvarila najviše stndarde. No, tvrdi da do njegova slučaja nije bilo optuženika koji je “na istom sudu za slično djelo, u istom vremenskom razdoblju” imao četiri ili pet različitih postupaka. Ponovio je i da ostaje pri svim tvrdnjama koje je iznio povlačeći se s funkcija u Vladi, a kasnije i HDZ-u.

You may also like