Samsung smart TV vas špijunira

Iz Samsunga su upozorili korisnike koji posjeduju Samsung Smart modele s funkcijom glasovnih zapovijedi da takvi televizijski uređaji “slušaju” razgovor koji vodite ispred njih i informacije koje čuju mogu prenijeti Samsungu ili nekoj trećoj strani.

Na ovu mogućnost upozorio je Samsungov stručnjak za sigurnost i privatnost a iz kompanije su objasnili da televizori “slušaju” sve osobe koje se nalaze u prostoriji i uz pomoć svojih tehničkih postavki pokušava razumijeti i prepoznati zapovijedi koje su mu upućene. U priopćenju se također navodi kako će sve što osobe izgovore ispred televizora biti snimljeno i poslano “trećoj strani”.

Pravni stručnjaci koji su analizirali ovu objavu iz Samsunga naglasili su kako bi bilo dobro da se zna koja je to “treća strana” kojoj se podaci šalju, iako se pretpostavlja kako se radi o kompaniji koja za Samsung izrađuje program koji govor pretvara u tekst. Postavlja se i pitanje jesu li te informacije sigurno pohranjene i je li zaštićena privatnost korisnika.