Samsung kupuje američki Dacor

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics u četvrtak je objavio da preuzima američkog proizvođača luksuznih kućanskih aparata Dacor u sklopu nastojanja da liniji visokokvalitetnih proizvoda za kućanstava povezanih s internetom.

Kupnja američke tvrtke najnovija je u nizu akvizicija južnokorejskog elektroničkog giganta u posljednjih nekoliko godina, kojima je, među ostalim, 2014. postao vlasnik američkog proizvođača automatiziranih kućanskih aparata SmartThings.

U lipnju Samsung je kupio i inovativnu američku kompaniju za cloud computing Joyent kako bi poboljšali poslovne rezultate i izvan ključnog poslovanja s pametnim telefonima, budući da svjetsko tržište mobitela stalno usporava. Osim što je najveći proizvođač pametnih telefona u svijetu, Samsung je i vodeći proizvođač upravo kućanskih aparata – hladnjaka, perilica i klima uređaja.

U priopćenju o akviziciji Dacora, čiji proizvodi uključuju ploče za štednjake, te pećnice, perilice i hladnjake, Samsung nije naveo njezinu vrijednost. U posljednje vrijeme na tržište plasiraju sve više bežičnih uređaja i kućanskih aparata kojima se upravlja putem Interneta kako bi osigurali poziciju na novonastalom tržištu umreženih kućanskih aparata i elektroničkih uređaja.

You may also like

0 comments