Samsung će se baviti i prodajom rabljenih pametnih telefona

Samsung Electronics planira od iduće godine pokrenuti program prodaje svojih rabljenih pa obnovljenih premium pametnih telefona, doznaje Reuters od izvora upoznatog s tom namjerom.

Ta južnokorejska tehnološka tvrtka nastoji iznaći načine kako da zadrži rast zarade nakon što je restrukturirala asortiman svog mobilnog poslovanja.

Taj vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona obnavljat će skupe telefone koje joj korisnici vrate nakon jedne godine korištenja na tržištima poput Južne Koreje i SAD-a. Samsung će ponovo prodavati te telefone po nižoj cijeni, kazala je osoba koja je željela ostati anonimna, jer taj plan još nije službeno prezentiran.

Nije htjela reći koliki će biti popust za obnovljene telefone, na kojim će se tržištima oni prodavati ili koliko bi takvih uređaja Samsung mogao prodati. Glasnogovornica Samsunga, pak, kazala je da kompanija ne komentira špekulacije.

Nije jasno do koje mjere će se telefoni obnavljati, no obnovljeni telefoni obično su opremljeni novim kućištem ili baterijom.

Konkurentski iPhone nakon godinu dana korištenja obično se prodaje na američkom tržištu za oko 69 posto originalne cijene, a Samsungov Galaxy za 51 posto, navode analitičari banke BNP Paribas.

Obnovljeni telefoni mogli bi pomoći Samsungu da pojača svoju prisutnost na tržištima u razvoju kao što su Indija, gdje ti uređaji koštaju 800 dolara i preskupi su za većinu kupaca.

You may also like