Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u srijedu u Osijeku da vlast, koju je nazvao salonskom ljevicom, u dosadašnjemu mandatu nije napravila apsolutno ništa, a sada pokušava prevariti građane kako bi došla do novoga mandata, što bi nas, po njemu, “brzo dovelo u grčki scenarij”.

Na klauzuri HDZ-a za 4. izbornu jedinicu Karamarko je rekao da se Vlada u tri i pol godine zadužila za 100 milijarda kuna, a sve dotadašnje za 212 milijarda. Vlast je prozvao je da je, vukući pogrešne gospodarske poteze te baveći se isključivo podjelom sinekura i funkcija, dovela do sužavanja bilo kakve mogućnosti da mladi čovjek u Hrvatskoj nađe radno mjesto. Dodao je da se u prošle tri i pol godine iz Hrvatske iselilo više od 100 tisuća ljudi, uglavnom mladih i obrazovanih stručnjaka. Optužio je Vladu da je poreznom politikom uništavala volju poduzetnika za radom u Hrvatskoj te da je nepoštenim odnosom otjerala mnoge potencijalne ulagače iz Hrvatske, zbog čega je, ustvrdio je, uništeno 200 tisuća radnih mjesta pa danas u Hrvatskoj imamo manje od 1,3 milijuna radnih mjesta.

Hrvatsko selo kopni i nestaje. Bez zdravog i jakog sela, nijedan narod i nijedna država nemaju perspektivu. Zato brojne zemlje ulažu u selo i proizvodnju hrane, a mi 70 posto hrane uvozimo, upozorio je predsjednik HDZ-a. Ocijenio je kako je, od ulaska u EU, Vlada iz europskih fondova izvukla manje novca od plaćene članarine te da smo po tome u minusu 30 milijuna eura, što, dodao je, “znači da mi financiramo bogate zemlje EU”. Istaknuo je kako je HDZ pred izazovom drugoga Domovinskog rata, za svako radno mjesto, za sve koji žele napustiti Hrvatsku, za svako neobrađeno polje, za svakog poljoprivednika, učenika i studenta.

Ustvrdio je kako je u Hrvatskoj na vlasti lažna i salonska ljevica koja nije socijalno osjetljiva te da sadašnja vlast ne prepoznaje potrebe naroda i ne zna služiti vlastitom narodu. Poručio je kako HDZ ima program i ideje te da je spreman preuzeti vlast, ali – da bi se to dogodilo – mora biti na toj razini spremnosti kao što je bio 1990. i 1991. godine. “Oni koji sanjaju da će ih HDZ katapultirati u sferu materijalnog blagostanja, neka sami odu iz HDZ-a”, poručio je Karamarko.

Related Posts