SAD pozvao NATO na jačanje obrane od cyber napada

Američki ministar obrane Ash Carter pozvao je u srijedu u Bruxellesu saveznike iz NATO-a da ojačaju svoju obranu od cyber napada, rekao je jedan visoki američki obrambeni dužnosnik, dodajući da postoji sve veća prijetnja od hakerskih napada iz Rusije.

“U svojoj današnjoj poruci, ministar Carter je naglasio važnost obrane od cyber napada – kako za komunikacijsku infrastrukturu NATO-a tako i za drugu ključnu infrastrukturu”, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman. On je dodao da su mnoge zemlje članice NATO-a ranjive na moguće hakerske napade. Carter je rekao da je razvijanje snažne cyber obrane važnije od razvijanja ofenzivnih kapaciteta, prema dužnosniku.

SAD je u travnju objavio da su ruski hakeri upali u američku vojnu komunikacijsku mrežu, a nova strategija Pentagona također izdvaja Rusiju kao najveću cyber prijetnju. Carter je u utorak najavio novu inicijativu kojom bi se ojačala cyber obrana članica NATO-a, osobito jačanjem NATO-ova centra za suradnju u obrani od cyber napada koji ima sjedište u Estoniji.

You may also like