Saborski odbor ne bi trebao služiti za promociju Peđe Grbina

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) prozvala je u utorak šefa Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđu Grbina da svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava.

Čini im se, poručuju u priopćenju, kako šef tog odbora zaboravlja činjenicu da Ustav Republike Hrvatske jamči trodiobu vlasti.Umjesto poštivanja ustavnog poretka, Grbin blati pravosudne institucije jer mu se očito ne sviđaju neke njihove odluke. Znači li to da Grbin svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava, pitaju se HKS-ovci.

Mišljenja su i kako Grbin vrši nedopustiv pritisak na Ustavni sud kao i da je on sukreator Izbornog zakona koji je, kažu, svojim utjecajem pogodovao “velikim” strankama, oslabio demokraciju u Hrvatskoj odredbama o pragu od pet posto, ne dozvoliši da pojedinci budu nositelji svih lista te omogućivši stvaranje glomaznih i neprirodnih predizbornih koalicija.

Sramotno je, poručuju iz HKS-a, da upravo takav političar dijeli lekcije Ustavnom sudu čije odluke smetaju “političkoj kuhinji” u kojoj Grbin i njegovi nadređeni žele biti jedini i glavni kuhari.

You may also like

0 comments