RWE postaje Innogy

Početkom travnja tvrtka RWE International SE kojoj pripada i poslovanje u Hrvatskoj i Sloveniji, ali i u još nekim zemljama, izdvojena je iz dosadašnje krovne tvrtke RWE AG, u kojoj i dalje ostaju divizije proizvodnje i trgovanja. 29. lipnja predstavljeno je novo ime i brend nove kompanije – innogy.

Nova tvrtka, od 1. rujna ove godine i formalno pod novim imenom, suvremena je i inovativna energetska tvrtka koja ostvaruje više od 40 milijardi eura prihoda u tri snažne divizije: maloprodaja, mreža i infrastruktura te obnovljivi izvori. Na temelju kombiniranih financijskih rezultata za 2015. godinu, tvrtka bi imala prihod od oko 46 milijardi eura te EBITDA-u 4,5 milijarde eura. Očekuje se da će tvrtka, po dovršetku restrukturiranja, upošljavati 40.000 zaposlenika, od ukupno 60.000 koji trenutnih rade u RWE grupi.

Do 1. rujna tvrtka će nastaviti raditi pod imenom RWE International SE. S inovativnim proizvodima, uslugama i rješenjima, Innogy želi biti pionir i postavljati trendove za učinkovitu i pametnu opskrbu energijom koja vodi računa o okolišu. Misija nove tvrtke je osigurati održivu budućnost, a ime innogy spoj je riječi “innovation”, “technology” i “energy”. Rebranding proces bit će postupan.

Početkom rujna u rebranding idu RWE-ove tvrtke u Njemačkoj, Češkoj i Poljskoj, a Slovačka slijedi u listopadu. Ostale zemlje u kojima RWE posluje, među kojima je i Hrvatska, usvojit će innogy brend tijekom narednih godina.

You may also like