Ruža Tomašić poput Oreškovića zahtijeva odlazak Petrova i Karamarka

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i europarlamentraka Ruža Tomašić poručila je u nedjelju, komentirajući krizu vlasti, da bi za hrvatske građane i hrvatske nacionalne interese najbolje bilo da Božo Petrov i Tomislav Karamarko podnesu ostavke i “stave nove ljude”.

 “Ne možemo ići na nove izbore, ne vjerujem u preslagivanje. Ne možemo si dopustiti da idemo na nove izbore, čuli ste da ćemo izgubiti nekoliko milijardi eura, a to sebi ne možemo dopustiti,” rekla je Tomašić Hini prije Općeg sabora HKS-a koji se održava u Zagrebu.

 Svi koji imaju malo svijesti i malo ljubavi za Hrvatsku neka naprave ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasila je Tomašić. Premijer Tihomir Orešković zatražio je u petak, 3. studenoga od dvojice svojih potpredsjednika da odstupe nakon što nije uspio smanjiti tenzije između prvog potpredsjednika Tomisava Karamarka i potpredsjednika Bože Pterova, koji je podržao oporbeni prijedlog Karamarkova opoziva iz Vlade.

 Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je rekao da je HDZ sklon preslagivanjeu većine u Saboru i najavio da će HDZ,  ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva. Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov je pak poručio da političku odgovornost snosi Karamarko.

You may also like