Home Ekonomija Ruski poduzetnik u Tisnome: Zaljubljen sam u RH, a cilj mi je zaraditi novac

Ruski poduzetnik u Tisnome: Zaljubljen sam u RH, a cilj mi je zaraditi novac

by Petra Rajković

U četvrtak je u Tisnome 45-godišnji ruski poduzetnik, 45-godišnji  Aleksej Frolov sa svojim suradnicima održao prvu javnu prezentaciju svog projekta izgradnje Utkino hotelskog kompleksa u tišnanjskog turističkoj zoni Prislige – Jazine, odnosno u tamošnjoj uvali, a za koji je njegova tvrtka Agua Relaxio prije dvije godine od Općine Tisno otkupila zemljište za 30 milijuna kuna.

”Zaljubio sam se u Hrvatsku, jer su njezini ljudi posebni i otvoreni, pa sam u Tisnome prije pet godina sagradio i vikendicu. Ovim projektom želim da ovo mjesto živi od turizma tijekom cijele godine. Cilj mi jezaraditi novac, ali da zaposlim lokalno stanovništvo” kazao je Aleksej Frolov.

Inače, ako bude sve po planu oko rješavanja potrebne papirologije, u čemu se očekuje velika pomoć županijskih i državnih institutcija, kazano je na prezentaciji, izgradnja kompleksa  krenula bi početkom 2018. godine i bila završena za dvije godine.

Ovaj tišnjanski projekt identičan je hotelskom kompleksu ‘Utkino countri house’ kojeg je Frolova tvrtka Agua Relahio izgradila i otvorila početkom ove godine u Rostovu.

Ovaj tišnjanski inovativni turističko-zdravstveni kompleks, pojasnila je Anastazija Petričević, članica Uprave Frolove tvrtke, sadržavat će glavni ekskluzivni detoksikacijski hotel s pet zvijezdica i sa ukupno 168 kreveta, potom najsuvremeniji welnes centar, pedeset apartmana sa 240 kreveta te još trideset rezidencijalnih vila sa ukupno 152 ležaja. Po njezinim, rijećima, sadržaji su namijenjeni gostima iz zemalja Europske unije i Rusije visoke platežne moći, koje će dnevni boravak u prosjeku koštati i do 17 tisuća kuna.

”Prve godine rada planiramo zaposliti 220 djelatnika, a u iduće tri godine taj će se broj popeti na 300 zaposlenika, među kojima će većina biti domicilna radna snaga”, kazala je Anastazija Petričević, prenosi Jutarnji list.

Vijećnica HDZ-a: Projekt nije u skladu s postojećim urbanističkim planom

”Projekt kojeg ste predstavili, mislim na onaj dio koji obuhvaća izgradnju apartmana i vila,  nije u skladu sa postojećim urbanističkim planom turističke zone Jazine, a ni sa ugovorom kojeg ste potpisali sa Općinom Tisno”, upozorila je ruskog investitora Jelena Obratov, vijećnica Općinskog vijeća i predsjednica tišnjanskog HDZ-a.

Na ovu njezinu opasku reagirao je načelnik Opčine Tisno Ivan Klarin, kazavši kako će Općinsko vijeće donijeti odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana.

Related Posts