Rusija u travnju povećala proizvodnju nafte

Interfax
Rusija je povećala proizvodnju nafte i plinskog kondenzata u travnju na 46,45 milijuna tona, ili 11,35 milijuna barela dnevno (bpd), sa 11,29 milijuna barela u ožujku, izvijestio je u subotu Interfax, prije nego što ovog mjeseca napravi rezanje u skladu s globalnim paktom o opskrbi.

Izvještaj, koji citira podatke Ministarstva energetike, pokazalo je da je travanjska brojka najviši mjesečni prosječni učinak od siječnja 2019., kada je iznosila 11,38 milijuna barela.

Organizacija zemalja izvoznica nafte, Rusija i drugi srodni proizvođači, grupa poznata kao OPEC +, složila se prošlog mjeseca smanjiti njihovu zajedničku proizvodnju nafte za oko 10 milijuna bpd, ili 10% globalne opskrbe u svibnju i lipnju, kako bi se borila s ekonomskim posljedicama koronavirusa.

Sjedinjene Države, Norveška, Kanada i Brazil mogu dodati smanjenja koja bi dovela do ukupnog smanjenja na 20 milijuna bpd ili 20% globalne ponude, iako je koronavirusna kriza smanjila potražnju za čak 30%, snižavajući cijene.

Očekuje se da će Rusija smanjiti proizvodnju nafte za 2,5 milijuna barela u odnosu na početnu vrijednost od 11 milijuna bpd u svibnju i lipnju.

You may also like

0 comments