Rusija je razmjestila topništvo i sedam tenkova u zračnoj luci nedaleko od Latakije u Siriji, koju namjerava pretvoriti u svoju izdvojenu zrakoplovnu bazu, rekli su u ponedjeljak američki dužnosnici.

Ti su izvori rekli da sedam tenkova T-90 nije viđeno izvan zračne luke. “Čini se, i sve upućuje na to, da je riječ o zaštiti zrakoplovnog objekta”, rekao je jedan neimenovani dužnosnik. Čini se da Rusija uspostavlja svoju zrakoplovnu bazu u Siriji, rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis. “Već desetak dana ruska oprema bez prestanka pristiže u Siriju”, rekao je Davis, dodajući da kretanje ljudi i opreme upućuje na to da se namjeravaju koristiti tom bazom južno od Latakije.

No, sirijski veleposlanik u Moskvi Rijad Hadad nazvao je “lažnim” tvrdnje o nazočnosti ruskih vojnika na sirijskom tlu, prenijela je ruska agencija Itar-Tass. “S Rusijom već 30-40 godina surađujemo u raznim područjima, uključujući i vojna pitanja. Da, dobivamo oružje i vojnu opremu, sve u skladu sa sporazumima koje su potpisale naše dvije zemlje”, rekao je Hadad, prema agenciji. “No priče o vašim (ruskim) vojnicima na sirijskom teritoriju su laži koje šire zapadne zemlje, SAD”, dodao je.

Related Posts