Rosneft je Kanadi zamjerio uvođenje sankcija Rusiji

Moskva – Glasnogovornik tvrtke Rosneft Mihail Leontjev je odluku Ottawe o uvođenju ograničenja koja će utjecati na zajednički projekt tvrtke Rosneft i ExxonMobil nazvao sankcijama koje se uvode protiv pokojnika – kanadske proizvodnje nafte.

“Ovaj projekt nije zanimljiv sa stajališta financija, a pri trenutnim cijenama nafte to je prosto katastrofa [za kanadsku stranu]”, izjavio je Leontjev za “Rusku službu novosti”. “Kanada zamjenjuje teze. To je isto kao kada je Bugarska, roneći suze, uvela sankcije protiv Južnog toka. U Kanadi je energetika na samrti. To su sankcije protiv pokojnika, i pritom ne mislim na Rosneft, nego na kanadsku proizvodnju nafte”, dodao je Leontjev. “Kanada je zemlja koja je zabrinuta zbog svoje ukrajinske dijaspore. Veći dio nje je probanderovski orijentiran, to je poznato. Tamo djeluje vrlo snažan lobi. Od Kanade se ne može očekivati prava glupost. Gluposti su dosta kreativna stvar”, izjavio je glasnogovornik ruske naftne kompanije.

U utorak, 17. veljače, kanadska Vlada je priopćila da uvodi nove sankcije prema Rusiji zbog situacije u Donbasu. Na “crnu listu” je dodano 37 fizičkih osoba i 17 tvrtki, među kojima je i Rosneft.

You may also like