Rohani: požalit će oni koji prijete iranskom narodu

Narod Irana “natjerat će na žaljenje one koji mu prijete”, kazao je u petak iranski predsjednik Hasan Rohani prigodom 38. obljetnice islamske revolucije a zbog napetih odnosa s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

“Iranskom narodu treba se obraćati s poštovanjem. Onaj tko spram iranskog naroda koristi jezik prijetnje zažalit će zbog toga”, izjavio je Rohani koji je u Teheranu prisustvovao proslavi obljetnice koja je okupila stotine tisuća ljudi.

“Prosvjedi na kojima sudjeluju tisuće Iranaca pokazuju moć islamskog Irana”, rekao je Rohani okupljenoj masi u kojoj su se mogli uočiti transparenti s natpisima “smrt Americi”.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u utorak je pozvao Irance da sudjeluju u demonstracijama kako bi pokazali da se Iran ne boji američkih prijetnji.

“Amerika i Trump ne mogu nam ništa. Spremni smo žrtvovati živote za našeg vođu Hamneija”, kazao je jedan mladi Iranac državnoj televiziji.

Od inauguracije Donalda Trumpa 20. siječnja, sve su  napetiji odnosi Washingtona i Teherana koji su prekinuli diplomatske veze nakon islamske revolucije 1979. i okupacije američke ambasade u Teheranu.

Američki predsjednik najviše govori o svojem protivljenju nuklearnom sporazumu s Iranom koji su potpisale velike sile s tom zemljom 2015.

SAD je nedavno nametnuo nove sankcije Iranu, nakon što je ta zemlja izvela raketni pokus.

(Agencije)

You may also like

0 comments