Home Ekonomija Rijeka Gateway i Pomorski fakultet dogovorili suradnju na edukaciji stručnjaka

Rijeka Gateway i Pomorski fakultet dogovorili suradnju na edukaciji stručnjaka

by Energypress.net

Na Danu karijera

Rijeka Gateway, tvrtka koja u riječkoj luci ulaže 380 milijuna eura u najmoderniji, daljinski upravljani kontejnerski terminal u ovom dijelu Europe, potpisala je danas ugovor o suradnji s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Ugovor su na 11. Danu karijera Pomorskog fakulteta ispred tvrtke Rijeka Gateway potpisali predsjednik Uprave Peter Corfitsen te član Uprave Tomislav Žunić, a ispred Pomorskog fakulteta dekanica Ana Perić Hadžić.

Kako su naveli potpisnici, cilj suradnje je potakuti razmjenu znanstvenih i stručnih ideja te podršku u razvoju studijskih programa, a studentima Pomorskog fakulteta se otvara i prilika sudjelovanja u mentorskom programu “Gateway to success”. Mentorski program omogućava studentima da uče i rade na najnaprednijoj tehnologiji, ali i da iz prve ruke vide sofisticiranu organizaciju jednog modernog terminala, sve uz vodstvo mentora iz tvrtke Rijeka Gateway kojeg će moći odabrati i od kojeg će moći brzo usvajati vrijedna znanja i iskustva.

Suradnja će otvoriti nove mogućnosti razvoja za mlade kadrove u pomorstvu te špediciji i logistici u internacionalnom okruženju, a oni najistaknutiji dobit će odmah i priliku za zapošljavanjem i razvojem svoje karijere u području logistike, upravljanja brodovima i posadom te brokerskih aktivnosti.

“Terminal Rijeka Gateway će otvoriti 300 radnih mjesta za stručnjake različitih profila. S ozbirom da investiramo u najmoderniju tehnologiju koju može danas imati jedan ovakav terminal, ta radna mjesta će biti maksimalno sigurna, ugodna, ali i poticajna. Mi stvaramo privlačno radno okruženje koje se može usporediti s najboljim terminalima u Europi, čime omogućujemo našim ljudima da budu konkurentni i pomiču svoje granice. Vrlo smo ponosni što možemo doprinijeti i ulagati u razvoj talenata na lokalnoj bazi. Kvalitetna suradnja s lokalnim institucijama nam je iznimno važna kao kompaniji i ponosni smo što nas je Pomorski fakultet prepoznao kao kvalitetnog partnera s kojim može nastaviti razvijati svoje programe i usmjeravati studente”, izjavio je Peter Corfitsen, predsjednik Uprave Rijeka Gatewaya.

Novi terminal u Rijeci bit će iznimno tehnološki sofisticiran, bit će jedini terminal u ovom dijelu Europe opremljen daljinski upravljanim dizalicama, automatskim ulazima na terminal kroz optičko prepoznavanje znakova (OCR tehnika), tehnološki naprednim IT sistemom za upravljanje terminalom, ali i gotovo kompletno opremljen električnom opremom kako bi se maksimizirala održivost i put prema dekarbonizaciji.

Rijeka Gateway posluje u sastavu s tvrtkama APM Terminals i ENNA Logic, a zajedničkim djelovanjem planiraju vratiti Rijeku na poziciju regionalnog lidera u području pomorstva, logistike i špedicije i važne ulazne luke za tržišta srednje Europe.

Related Posts