Rezultati Petrokemije bolji za gotovo 90 posto

Izvješće kompanije

Grupa Petrokemija prošle je godine ostvarila neto dobit od 266,8  milijuna kuna što je 89 posto više nego godinu prije kada je ta dobit iznosila 140,5 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću Petrokemije.

Petrokemija je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 267 milijuna kuna, u odnosu na 141 milijun kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine. Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki neto dobit za 2020. iznosi 294 milijuna kuna, u usporedbi s neto dobiti od 209 milijuna kuna u 2019. godini.

Treba istaknuti kako pandemija Covid-19 nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima zbog očekivane neelastičnosti potrošnje hrane i poljoprivredne proizvodnje. Proizvodnja mineralnih gnojiva radila je stabilno, dok je logistika djelovala uz manje poremećaje u lancima opskrbe. Na poslovanje Petrokemije Grupa u 2020. godini pozitivno je utjecala i znatno niža cijena prirodnog plina, kao i implementirane mjere efikasnosti u prethodnim razdobljima.

Tvrtka je planirala remont tijekom ljeta 2020., međutim kao posljedica pandemije Covid-19 termin remonta je prebačen na siječanj 2021. zbog nemogućnosti pojedinih dobavljača da dostave rezervne dijelove unutar inicijalno planiranih rokova i zbog tada važećih restrikcija putovanja. «Poslovodstvo pažljivo promatra razvoj situacije vezano uz Covid i provodi relevantne preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenih u Petrokemiji. Također kontinuirano radimo na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva. Dobri rezultati iz 2020. godine osiguravaju nam stabilnost poslovanja u narednom razdoblju te podlogu za razvojne projekte», naglasio je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

You may also like

0 comments