Home Hrvatska Reiner pozvao stražu da izbaci Pernara

Reiner pozvao stražu da izbaci Pernara

by Agencije

Hrvatski sabor u petak je, na zahtjev Kluba HDZ-a, odredio stanku nakon mučne situacije nastale nakon što se Ivan Pernar (Abeceda demokracije)) oglušio na zahtjev predsjedavajućeg Željka Reinera da napusti sabornicu, a Reiner potom pozvao saborsku stražu da ga odvede.

Određujem stanku radi mira u sabornici, rekao je Reiner dok je Pernar ostao sjediti na svom mjesto okružen dvojicom saborskih stražara i nekolicinom zastupnika.

Sabor u petak “u povišenoj temperaturi” raspravlja o prijedlogu Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se ne odobri skidanje imuniteta Mostovcima Boži Petrovu i Miri Bulju, koje je za klevetu tužio Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a.

Povjerenstvo je tako nastavilo praksu da odbija zahtjeve za skidanje imuniteta kada to traže privatni tužitelji, a ne kada to traže državno odvjetništvo ili sud.

Reiner je već ranije upozorio Pernara da ne jede jabuku u sabornici, a kulminiralo je kad mu je zastupnik Abecede demokracije dobacivao iz klupe dok je za govornicom bio Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).

Ne dobacujte iz klupe, dosta je bilo s jabukama, poručio je Reiner Pernaru, pa kad je ovaj nastavio, ponovno ga opomenuo i pozvao da napusti dvoranu, dobrovoljno ili uz stražu. Dobro, pozovite, uzvratio mu je Pernar, a Reiner konstatirao kako zna da mu to odgovara.

Related Posts