Razotkrivene tri čelije Islamske države u Kuvajtu

Kuvajtsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u ponedjeljak da su lokalne vlasti razotkrile tri ćelije Islamske države koje su planirale napade u Kuvajtu.

Pet Kuvajćana uhićeno je, među kojima jedan policajac i jedna žena, koji su priznali da su planirali napade na šijitsku džamiju i zgradu ministarstva unutarnjih poslova, priopćilo je ministarstvo.

Sve uhićene osobe priznale su da su pripadnici Islamske države, piše u priopćenju. Kuvajtska policija traži muškarca podrijetlom iz jedne od zemalja u Zaljevu i Azijca, koji su pomagali jednoj od tri ćelija, dodalo je ministarstvo.

Do objave razotkrivanja triju ćelija dolazi godinu dana nakon samoubilačkog napada koji je počinio Saudijac povezan s IS-om, a koji se raznio u šijitskoj džamiji pri čemu je ubijeno 26 vjernika. Bio je to najsmrtonosniji napad ikad počinjen u Kuvajtu.

Kuvajtsko pravosuđe osudilo je na smrt jednog muškarca i odredilo zatvorske kazne od dvije do 15 godina zatvora za osam osoba jer su pomogle saudijskom počinitelju napada.

You may also like