Razgovori u Vladi o rafineriji u Sisku

Predstavnici Stožera za obranu sisačke Rafinerije stigli su u Banske dvore gdje još traje sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

‘Konačno smo dobili priliku razgovarati s premijerom, iznijet ćemo mu jasne stavove i upozorenja što se sprema hrvatskoj energetskoj neovisnosti ako se ugasi Rafinerija nafte Sisak’, rekao je predsjednik Stožera Predrag Sekulić uoči sastanka. Dodao je i kako očekuje jasno određenje Vlade u tom smislu. Kazao je i kako je ‘na djelu otvoreni rat MOL-a’, ustvrdivši da među zaposlenicima u sisačkoj Rafineriji kruže priče o otpremninama, što je, kako je rekao, ‘potpuno podmuklo’ s MOL-ove strane. Drži i da je ključno očuvati Rafineriju nafte Sisak, poštovati međudioničarski ugovor Vlade i MOL-a, ali i hrvatske zakone koji ne propisuju vođenje kompanije preko izvršnih direktora.

Rafinerija je proši tjedan privremeno prekinula proizvodnju jer su potrošene zalihe domaće nafte. Iz Ine kažu da je to uobičajena mjera optimizacije poslovanja, a ne zatvaranje Rafinerije, dok iz Stožera za obranu sisačke Rafinerije upozoravaju da je sve izglednije njezino trajno zatvaranje.

HRT

You may also like