Home Hrvatska Rašković: Rekao sam USKOK-u tko mi prijeti

Rašković: Rekao sam USKOK-u tko mi prijeti

by Agencije

Bivši SDSS-ovac Mirko Rašković na današnjoj je sjednici Šibensko-kninske županije ponovno bio kao dožupan, a kad bude saborski zastupnik, dat će glas onima koji imaju većinu i možda, kako je rekao, njegova ruka bude 76.

Rašković je objasnio kako je dao ostavku na mjesto dožupana da bi aktivirao saborski mandat, no ostavka stupa na snagu nakon konstituiranja Hrvatskoga sabora, a budući da on još nije konstituiran, Rašković još obnaša dužnost u županiji. Rašković je novinarima rekao da na današnje konzultacije kod predsjednice Republike ne ide te da se ispričao obvezama u Županijskoj skupštini. Kako je dodao, ostaje pri onome što je javnosti rekao u posljednjim izjavama.

Istaknuo je da mu je sjednica šibensko-kninske Županijske skupštine danas bila važnija od konzultacija, te je najavio da će ostavku dati onog trenutka kad se bude konstituirao Sabor. “Tamo ću biti saborski zastupnik, a za koga ću dignuti ruku, to se u ovom trenutku ne može znati – onoga tko bude imao više glasova”, rekao je Rašković. “Moguće da 76. glas bude moj”, rekao je i ponovio je da stoji pri svemu što je već iznio u javnost.

Rašković nije htio govoriti o prijetnjama i pritiscima kojima je bio izložen jer je sve rekao prošli tjedan na konzultacijama kod predsjednice Republike. Dodao je kako zna tko mu prijeti te da je bio na razgovoru u Uskoku. Ponovio je da na Županijskoj skupštini kao zamjenik župana te kako je danas prihvaćen županijski proračun za 2016. od 129 milijuna kuna, što je 6,6 milijuna kuna manje nego ove godine

Na sjednici je prihvaćen drugi rebalans proračuna za 2015. godinu, a najveće smanjenje odnosi se na pad prihoda od poreza na dohodak, pad prihoda od postupka legalizacije te to što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još nije donijelo odluku o sufinanciranju srednjoškolskog prijevoza za drugo polugodište ove školske godine. Vijećnici su na današnjoj sjednici odbili prihvatiti prijedlog HNS-ova vijećnika Petra Mišure da za svako novorođeno dijete županija iz proračuna izdvoji tisuću kuna. Mišura, koji je, također neuspješno, to i prije predlagao, rekao je kako svoje traženje temelji na izjavama šibensko-kninskog župana Gorana Pauka o depopulaciji kao jednom od najvećih problema županije.

Related Posts