Home Hrvatska Rašeta: Lozančić je čist kao sv. Alojzije

Rašeta: Lozančić je čist kao sv. Alojzije

by Energypress.net

Gost Novog dana bio je novinar 24 sata Boris Rašeta. U pregledu dnevnog tiska komentirao je najnovije trzavice koje su se pojavile među vladajućima zbog slučaja bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića.

Iz svega ovog jasno proizlaze pitanja imamo li još Vladu ili premijera s podrškom HDZ-a? Mislim da HDZ podršku premijeru ne može uskratiti bez rizika da se automatski sugeriraju novi izbori, ali ju ne mogu ni dati jer je Karamarko protiv tog rješenja. Nemamo službenu potvrdu da će Lozančić biti savjetnik premijera, ali je očito da je umjesto dovršetka dramatičnog procesa, umjesto raspleta otvoren početak još turbulentnijeg razdoblja.

Dilber je izjavio da se Orešković ponaša kao kancelar. Što je htio poručiti? On je htio poručiti da Karamarko i stranka neće dati podršku Oreškoviću za imenovanje Lozančića za savjetnika. Dilber je upućivao na rasulo koje je zadnjih dana na svim instancama Vlade. Dnevno imamo situacije da se u jednom danu pojave 2-3 neprirodne koalicje. Sad imamo to da SDP omogućava časni odlazak Lozančiću, a predsjednica tvrdi da je on prekršio nekoliko ozbiljnih zakona i počinio kaznenih djela. Od zloporabe ovlasti do trgovine utjecajem. Na pragu smo potpunog rasula na svim instancama državnog vrha.

Kako komentirate izjavu predsjednice da je Lozančić bio Milanovićev privatni obavještajac? Vojković koji je doktor pravnih zanosti je pokazao da ne postoji situacija da se netko može izvući neokrznut – ili je predsjednica znala za kaznena djela Lozančića koja je morala prijaviti ili je Lozančić počinio niz tih djela i zaslužio nečasni otpust. Tu je negdje krivi spoj. Nakon odlaska Šeksa u Uredu predsjednice nema savjetnika koji bi mogao ukazivati na posljedice ovakvih iskaza. Ona, umjesto da elegantno izađe iz afere, se zakopala i otvorila cijeli lanac događaja. Bacila je rukavicu Milanoviću, Oreškoviću i Lozančiću, a očešala se i o ministra vanjskih poslova.

Kakva je pozicija Karamarka i HDZ-a? Ivan Domagoj Milošević tvrdi da će se raspravljati o poziciji premijera. Mi još nismo čuli što premijer kani s Lozančićem. Iz svega smo mogli vidjeti da je Lozančić čist k’o sveti Alojzije Gonzaga. Vidim da je premijer jedini koji ne živi od politike. Ja imam dojam da on vuče dobre poteze koji su od nacionalnog interesa i koji imaju na umu kontekst šire atlanske suradnje. HDZ će imati velike probleme ako ga žele opozvati. Nisam siguran da bi imao podršku Mosta i suočio bi se s novim izborima, zaključio je Rašeta za N1.

Related Posts