Home Ekonomija Randstat kupuje internetski oglasnik Monster

Randstat kupuje internetski oglasnik Monster

by Agencije

Nizozemska agencija za posredovanje u zapošljavanju Randstad objavila je u utorak da će za 429 milijuna dolara kupiti američki internetski oglasnik radnih mjesta Monster kako bi ojačala svoje poslovanje u Sjedinjenim Državama.

“Prema uvjetima ugovora o spajanju Randstad će platiti 3,40 dolara po dionici u gotovini, odnosno ukupno približno 429 milijuna dolara”, objavila je grupa sa sjedištem u Amsterdamu.

Ponuđena cijena od 3,40 dolara po dionici viša je za 22,7 posto u odnosu na cijenu Monsterovih dionica u vrijeme sinoćnjeg zatvaranja tržišta. Nizozemska kompanija planira financirati preuzimanje postojećim kreditnim linijama.

Zaključenje akvizicije očekuje se najkasnije do zadnjeg ovogodišnjeg tromjesečja. Monster ima sjedište u Westonu u američkoj saveznoj državi Massachusetts i globalna je internetska kompanija za zapošljavanje. Osnovani su prije više od 20 godina i pionir su takvog poslovanja preko Interneta. Danas nude svoje usluge u 40 zemalja.

U Randstadu navode da planiraju upotrijebiti Monsterovu mrežu za „izgradnju najopsežnijeg portfelja radne snage na svjetskoj razini”. “U razdoblju ogromnih tehnoloških promjena pred poslodavcima je izazov otkrivanja boljih načina za pronalaženje i angažiranje radnika”, priopćio je izvršni direktor Randstada Jacques van den Broek.

Nizozemska je kompanija prošle godine zaposlila 29.750 radnika preko 4.473 ureda u 39 zemalja širom svijeta. Prihodi su im u 2015. iznosili 19,2 milijarde eura.

Related Posts