Supruga Ahmada Khana Rahamija, osumnjičenog za bombaške napade u New Yorku, otputovala je iz Sjedinjenih Država nekoliko dana prije eksplozija u New Yorku i New Jerseyu, rekao je u utorak za CNN jedan službeni izvor.

Američki dužnosnici pokušavaju doći u kontakt s njom uz pomoć svojih kolega u Pakistanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman. Rahami (28), koji je osumnjičen za postavljanje eksplozivnih sredstava tijekom vikenda, oženio se u Pakistnau i doveo je svoju suprugu u Sjedinjene Države, navodi se u medijskim izvješćima.

Rahami je uhvaćen u ponedjeljak u Lindenu u New Jerseyu nakon dramatične pucnjave s policijom. Prijavio ga je vlasnik bara kojemu se bradati muškarac koji je za vrijeme jakog pljuska spavao nasuprot vratima njegove taverne učinio sličnim osumnjičenom za napade. Osumnjičeni i dva policajca ranjeni su u pucnjavi. Rahami, koji je upucan s više metaka je “u kritičnom ali stabilnom stanju”, izjavio je u utorak šef newyorške policije za CBS.

Vlasti nisu dale informacije o mogućim motivima napada Khana Rahamija kojega savezni tužitelj tereti po pet točaka optužnice za pokušaj ubojstva prvog stupnja i za posjedovanje oružja.

Očekuje se da će biti podneseno još optužbi protiv Rahamija na saveznom sudu. Newyorški gradonačelnik rekao je da je eksplozija bombe u New Yorku u kojoj je ranjeno 29 ljudi bio “teroristički čin”.

Related Posts