Radman bez komentara o postupku smjene

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u utorak nije htio komentirati odluku Nadzornog odbora kojom je pokrenut postupak njegova razrješenja, ali su iz HRT-ove službe za odnosu za javnošću odgovorili kako nisu točni medijski napisi da su sporni aneksi ugovori zaposlenicima HRT-a opozvani pod pritiskom javnosti.

“Kako su informacije o opozvanim ugovorima u javnost dospjele nezakonito i zlonamjerno Hrvatska radiotelevizija učinit će sve da se za učinjeno utvrde sve okolnosti i da se utvrdi odgovornost mjerodavnih, ali i zaštite interesi Hrvatske radiotelevizije od manipulacija ovim događajem u javnosti”, stoji u HRT-ovu odgovoru Hini.

S HRT-a poručuju i da je u tijeku revidiranje svih ugovora o radu i njihovo usklađivanje s važećim Zakonom o radu, Pravilnikom o radu te rasporedima radnika HRT-a. “Postupak revidiranja i usklađivanja provodi se prema važećoj sistematizaciji i nema za cilj promjenu sadašnjih radnih statusa, kao ni plaća radnika”, kažu na HRT-u.

Na upit o spornim aneksima ugovora, s HRT-a poručuju kako su se se prošlog tjedna pravno usklađivali ugovori za mandatna radna mjesta radnika HRT-a. Naglašavaju i da su na “mandatna radna mjesta raspoređeni rukovoditelji radnih jedinica i glavni urednici programskih kanala”, na koji su se odnosili sporni aneksi za koje se u medijima navodilo da ih je bilo 44. “Kako su neke odredbe prijedloga tih ugovora naišle na različita tumačenja, ugovori i svi postupci povezani s njima povučeni su iz postupka i poslani na daljnje usklađivanje. Pritom želimo naglasiti kako nije točno da su ugovori opozvani pod pritiskom javnosti jer su oni bili opozvani prije nego što se o tome počelo pisati u medijima”, tvrde na HRT-u. Zaključuju i kako daljnji tijek sistematizacije u ovom trenutku nisu u mogućnosti komentirati.

You may also like