Putin: Sjajno surađujemo s umjerenom sirijskom oporbom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da su ruske zračne snage pogodile nekoliko ciljeva u Siriji koje je identificirala Slobodna sirijska vojska (FSA), dokazujući time da Rusija surađuje s umjerenom sirijskom oporbom, priopćila je agencija Interfax.

SAD i FSA su ranije u više navrata tvrdili da Kremlj bombardira ciljeve umjerene sirijske oporbe okupljene u FSA, te da istodobno pošteđuje ciljeve ekstremističke Islamske države (IS). Rusija pak navodi da isključivo gađa ciljeve “koje smatra terorističkim skupinama”. “Spremni smo uzeti u obzir svaku pouzdanu informaciju o lokaciji terorističkih skupina. Čak smo i surađivali sa Slobodnom sirijskom vojskom”, rekao je Putin u intervjuu za agencije Interfax i Anadoliju.

“Ruske zračne snage izvele su nekoliko napada na ciljeve koje je identificirala FSA. Isključili smo područja koja su naznačena od zapovjednika FSA da su pod njihovom kontrolom. Ta činjenica dokazuje još jednom da ne bombardiramo tzv. usmjerenu sirijsku oporbu niti civile”, kazao je Putin. Govoreći uoči summita G20 u Turskoj, Putin je također rekao da Rusija ima sve potrebne novčane i tehničke uvjete da nastavi zračnu kampanju u Siriji dokle god sirijska vojska treba rusku pomoć. On je također ponovio stajalište da se neće raspravljati o političkoj budućnosti sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nego da je to stvar sirijskog naroda.

You may also like

0 comments