Home Ekonomija Putin: Rusija je prebrodila ekonomsko dno

Putin: Rusija je prebrodila ekonomsko dno

by Agencije
Rad Banke Rusije na uvođenju fleksibilnog tečaja rublja omogućio je ekonomiji da se prilagodi i da održi visok nivo zlatnih i deviznih rezervi, izjavio je Putin.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se može smatrati da je Rusija prošle godine prebrodila najnižu točku krize u ekonomiji. „Niska razina nezaposlenosti (manje od 6%), umjeren vanjski dug (jedan od najnižih) i suficit trgovinske bilance (160 milijardi dolara 2015. godine). Rad Banke Rusije na uvođenju fleksibilnog tečaja rublja omogućio je ekonomiji da se prilagodi i da održi visok nivo zlatnih i deviznih rezervi (1. svibnja on je iznosio 391,5 milijardi dolara). Zato, i to priznaju stručnjaci, možemo smatrati da smo dno krize prebrodili 2015. godine”, izjavio je Putin.

„Posebno ističem da je naša ekonomija dokazala stabilnost u uvjetima nepovoljnih vanjskih okolnosti. I želio bih u vezi s želi reći da su antikrizne mjere Vlade Rusije osigurale podršku ključnim sektorima ekonomije i stabilnost financijskog tržišta”, izjavio je Putin na summitu Rusija-Asocijacija država Jugoistočne Azije, prenosi Vzgljad. Ranije je u četvrtak ministar ekonomskog razvoja Aleksej Uljukajev izjavio da se ekonomija Rusije u potpunosti prilagodila režimu sankcija i da trenutno on ne izaziva negativne makroekonomske efekte.

14. svibnja je ministar financija Rusije Anton Siluanov također izjavio da se ruska ekonomija prilagodila novim uvjetima i da do kraja godine treba doseći pozitivan tempo rasta.

Related Posts