Putin: Prijete nam vanjski neprijatelji

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je kazao kako je primio izvještaje službi sigurnosti po kojima se ruski vanjski neprijatelji pripremaju za ovogodišnje ruske parlamentarne izbore i naredio je sigurnosno-obavještajnom sustavu da spriječi svako vanjsko upletanje.

Obraćajući se pripadnicima FSB-a Putin je kazao kako su strane obavještajne službe postale puno aktivnije u 2015. te da su aktivnosti više od 400 stranih obavještajaca onemogućene a njih 23 optuženo je za kaznena djela. On je kao posebnu opasnost za Kremlj izdvojio rujanske parlamentarne izbore koji će se održati u vrijeme dok se Rusija bori s ekonomskom krizom potaknutom niskim cijenama nafte, oslabljenom nacionalnom valutom i pod zapadnim je sankcijama. “Trebamo spriječiti svaki strani pokušaj miješanja u izbore, u naš unutarnji politički život”, kazao je Putin. “Znate da neke vrste metodologija postoje i već su ih koristili u mnogim zemljama”.

Kao izravnu prijetnju ruskom suverenitetu označio je “pripremu vanjskih neprijatelja” za izbore.  “Svatko treba znati da neumorno radimo na obrani naših interesa”, poručio je.

You may also like