Putin kritizirao Austriju: Poništili su presudu za silovanje srpskog dječaka

U kritici europske politike prema migrantima, ruski predsjednik Vladimir Putin naveo je slučaj 10-godišnjeg srpskog dječaka kojeg je silovao irački migrant na bazenu u Austriji.

Muškarac iz Iraka identificiran kao 20-godišnji Amir A. je prvo osuđen za zločin na prvostupanjskom sudu. Viši sud je potom poništio tu presudu i naložio ponavljanje suđenja koje će se , kako se očekuje, održati iduće godine.

“U jednoj europskoj zemlji, dijete je silovao migrant, a sud ga je oslobodio. Sud je oslobodio optuženog i to zato što loše govori njemački i nije razumio da je dječak rekao ne. Ja ne mogu to shvatiti, ne može mi ući u glavu što su oni razmišljali kada su donosili takvu odluku”, rekao je Putin na jednom sastanku u Rusiji, prenosi Večernji list.

“Ne mogu ni objasniti razloge te odluke, je li to osjećaj krivnje prema migrantima? Što se to događa? Nije mi jasno”, dodao je.

Prema Putinovom mišljenju, ovaj je slučaj pokazao ‘raspad tradicionalnih nacionalnih vrijednosti’. “Društvo koje ne može braniti svoju djece nema budućnosti”, dodao je ruski predsjednik.

 

You may also like

0 comments