Puškov ironično o prijateljstvu Pentagona

Predsjednik Komiteta Državne Dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov obratio je pažnju da je nedavna izjava američkog ministra obrane Ashtona Cartera u vezi s Rusijom u suprotnosti s politikom Washingtona prema njoj, prenosi „Vzgljad”. ”Ministar obrane SAD-a je rekao: ᾿Sjedinjene Države ne traže načine da od Rusije naprave neprijatelja᾿. Izgleda da su sankcije, prijetnje i pokušaji izolacije prijateljska politika”, napisao je Puškov na svojem Twitteru.

Ranije je šef Pentagova Ashton Carter rekao da SAD ne želi konfrontaciju s Rusijom, ali će nastaviti braniti svoje interese i interese njenih saveznika. „Ne želimo hladni rat, a da ne govorim o vrućem ratu s Rusijom. Ne želimo da napravimo neprijatelja od Rusije. Ali neka se ne zavaravaju, Sjedinjene Države će štititi svoje interese, interese naših saveznika, načela međunarodnog poretka, kao i svijetlu budućnost svih nas”, rekao je Carter

Sjedinjene Države i njihovi sateliti ne odustaju od razmještanja sustava globalne proturaketne obrane, izjavio je u utorak, 10. studenog, predsjednik Rusije Vladimir Putin. On je dodao da se zabrinutost Rusije pritom ne uzima u obzir, kao ni njezini prijedlozi za suradnju. „Kako je poznato, Sjedinjene Države i njihovi saveznici ne odustaju od razmještanja sustava globalne proturaketne odbrane. Pritom se, nažalost, ne obraća pažnja ni na našu zabrinutost, ni na naše prijedloge za suradnju. Mi smo više puta ukazivali na to da ovakve poteze vidimo kao pokušaj da se naruši postojeći paritet u sferi raketnog nuklearnog naoružanja, a u biti kao težnju da se destabilizira čitav sustav globalne i regionalne stabilnosti”, izjavio je Putin, a prenosi „Vzgljad”. „Rusija će poduzeti potrebne uzvratne mjere u cilju jačanja potencijala strateških nuklearnih snaga. Radit ćemo i na sustavu proturaketne obrane. U prvoj fazi, kao što smo više puta govorili, radit ćemo i na ofanzivnim sustavima koji su u stanju savladati sve sustave proturaketne odbrane”, izjavio je.

You may also like

0 comments