Pusić: MOUDO je iskaz terora nad pojedincem

Gošća Novog dana bila je minstrica vanjskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Pusić je govorila o mogućnosti formiranja novog ministarstva – Ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove (MOUDO) – kojeg predlažu Domoljubna koalicija i Most.

”Što se useljeništva tiče to je sigurno dobar projekt, iako ne vidim da tu treba ministarstvo. Povezivanje s našim ljudima koji su u znanosti, i s umjetnicima, a da bi se povezali s našim znanstvenicima i umjetnicima je pozitivna stvar.

S druge strane demografska obnova kao kategorija zvuči neutralno, ali stvar je na koji način tome pristupite”, rekla je Pusić. Kako komentirate najave da bi Ladislav Ilčić mogao biti ministar za demografsku obnovu? ”Demografska obnova može značiti direktni teror nad građanima, a može bit i pozitivan projekt. Teror je zabrana osobnih sloboda, ulazak države u privatnu sferu svakog građanina – koga ćete voljeti, hoćete li imati djecu, što ćete učiti u školama… Jedan pristup je zabrana abortusa i zabrana spolnog odgoja u školama. Sve je moguće. To znači da ako se dogodi da se abortus zabrani, to uvijek z nači ilegalne abortuse”, kazala je Pusić. ”Demografska obnova može značiti i provođenje spolnog i građanskog odgoja u šklama, sloboda izbora…”, zaključila je.

You may also like

0 comments