Pusić: Hrvatska raste očekuje apsolutnu pobjedu na parlamentarnim izborima

Koalicija “Hrvatska raste” predvođena SDP-om u ponedjeljak navečer predstavila je u Varaždinu kandidate s liste za III. izbornu jedinicu, a predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je kako koalicija u toj izbornoj jedinici očekuje totalnu pobjedu, koju će pratiti i apsolutna pobjeda na razini Hrvatske.

Pusić je rekla da se sjever Hrvatske reklamira kao najuspješniji, što je i činjenica, ali da ne može biti najuspješniji samo za sebe. U toj uspješnosti, istaknula je, mora imati partnere po cijeloj Hrvatskoj. Kazala je kako je uloga hrvatskog sjevera pokazati kako se to radi, ostatka zemlje da to prati, a na Vladi da stvori uvjete ugodnog života za sve građane. Pusić je ustvrdila kako su aktualna Vlada i vladajuća koalicija pokazale da znaju kako se to radi i kako se vodi zemlja te, uvjerena u pobjedu na predstojećim izborima, najavila da će to i nastaviti raditi, ali još više i brže.

Prvi na listi koalicije “Hrvatska raste”, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić rekao je da sjeverozapadni dio Hrvatske radi, stvara, raste te da je upravo taj “virus” lagano krenuo i u druge dijelove zemlje. Ustvrdio je da se Hrvatska opravlja i raste, ali da to ne ide preko noći i nije jednostavno. “Ti krugovi lagano dolaze do svakog domaćinstva, dižu se plaće, poboljšavaju se osnovni standardi života, lagano se približavamo nekim zemljama zapadne Europe”, poručio je Hajdaš Dončić.  Za kandidate na koalicijskoj listi za III. izbornu jedinicu kazao je da su dokaz radne etike, poštenja i realizacije projekata, a upravo taj spoj iskustva, poleta i projekata referenca su, dodao je, da budu izabrani i rade dalje u najboljem interesu zajednice.

Na skupu je govorio i varaždinski župan Predrag Štromar, koji je inzistirao na 14. mjestu prilikom sastavljanja liste za III. izbornu jedinicu. Pozvao je sve birače da iskoriste mogućnost preferencijalnog glasanja, a kao cilj naveo je osvajanje deset mandata u III. izbornoj jedinici, čime bi koalicija ponovila rezultat s prošlih izbora.

Kao argumente za ostvarivanje takvog izbornog rezultata naveo je neke od projekata koji su među prvima pokrenuti na sjeveru Hrvatske. Riječ je o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce, besplatnom, odnosno sufinanciranom prijevozu srednjoškolaca i studenata te uskoro i besplatan prijevoz umirovljenika. Za neke velike kapitalne projekte, poput aglomeracije, dogradnje kirurgije, izgradnje i dogradnje škola te izgradnje nekoliko važnih prometnica, rekao je da su već dio strateških projekata koji će se realizirati u idućem mandatu.

You may also like

0 comments